Inspiratie, Informatie, Arta, Creativitate, Sanatate
Acasa
Sanatate
Gastronomie
Diverse
Animale
Video
» Acasa   » Gastronomie » Minunatele Macarons: Sfaturi si secrete cum sa faci macarons acasa  
Publicitate
Minunatele Macarons: Sfaturi si secrete cum sa faci macarons acasa
Macarons-urile sunt prajiturele franceze de tip sandwich, delicate si pretentioase, gatite in intregime din migdale macinate, albus de ou si zahar. Posibilitatile de umplere sunt infinite dar partea cea mai grea este realizarea unor macarons perfecte cu picioruse subtile.


© pixabay

Gatirea macarons-urilor este unul dintre cele mai provocatoare lucruri pentru un pasionat de cofetarie.
In primul rand, nu sunt imposibil de facut, si nu fiecare pas trebuie urmat cu exactitate pentru o reusita perfecta. In al doilea rand, succesul consta aproape in intregime in procesul de amestec al abusului de ou batut, cu zaharul praf si migdalele, dar bineinteles si de acuratetea temperaturii cuptorului.

Exista multe retete pentru macarons, cu diverse metode si temperaturi de coacere. In final, singura modalitate de a prepara macarons acasa, este prin practica deoarece fiecare cuptor e diferit, iar umezeala din casa joaca un rol important.

Nota: ar fi indicat de folosit, un cantar de bucatarie pentru masurarea corecta a ingredientelor si un covor de silicon pentru coacere, fiind usor de curatat si desprinderea macarons-urilor fiind foarte usoara dupa coacere.


© pixabay

Mai jos gasitit cateva sfaturi si secrete pentru pregatirea macarons-urilor acasa:

1. Faina de migdale, trebuie sa fie fin macinata. Aceasta se gaseste in comert gata macinata, dar se pot folosi si migdale intregi care pot fi macinate cu o rasnita. 

2. Foloseste colorant de tip gel in locul celui lichid. Lichidul poate dauna consistentei aluatului si poate duce la esec.

3. Cand amestecati albusul de ou cu faina de migdale folositi o spatula flexibila. Miscarile trebuie sa fie incete, cu finete, realizate in cerc, fara lovituri. Amestecati nu mai mult de 30-40 de ori. Multe retete spun ca consistenta trebuie sa fie ca a unei lave, cand ridicati spatula, aluatul trebuie sa se curga, dar nu prea mult sau prea departe.

4. Dupa ce au fost plasate pe tava de copt, in forma de cerc cu diametrul de aprox. 3-4 cm, lasa-ti aluatul sa se odihneasca 20-30 minute pentru aerisire si sa se formeze o coaja ferma deasupra. Cand atingeti aluatul acesta nu trebuie sa se lipeasca de deget. Atunci sunt pregatite pentru coacere.

5. Recomandat ca albusul de ou sa fie lasat 24 ore inainte de a fi batut spuma.

6. Cerneti intotdeauna zaharul pudra si faina de migdale, chiar daca acestea par foarte fine. Acest lucru vor impedica crapaturile.

7. Bateti bine albusurile ou inainte sa adaugati zaharul. Bateti albusul de ou si dupa ce se formeaza o baie de bule cu consistenta, adaugati zaharul tos in 3 pasi. Acest lucru ajuta la dizolvarea zaharului.

8. Bateti albusurile pana cand acestea formeaza varfuri rigide, stralucitoare si lucioase. Adaugati gelul colorant si amestecati cu un tel.

9 . Preincalziti cuptorul la 150 grade, si coaceti pentru 10 minute, apoi rotiti tava si mai coaceti inca 4-6 minute. Daca cuptorul este prea incins macarons-urile vor crapa.

10. Macarons-urile sunt sensibile la caldura, deci este important sa reglati timpul coacere coreland cu temperatura. Cel mai bine este sa le coaceti o perioada mai lunga de timp, astfel incat sa creasca incet dar constant. Multe cuptoare au o circulatie a aerului slaba, ceea ce duce la o temperatura mai ridicata. In acest caz puteti intredeschide putin usa cuptorului.

Reteta Macaroons
4 albusuri, 225 gr. zahar pudra, 125 gr. faina de migdale, 30 gr. zahar tos
sau
2 albusuri, 110 gr. zahar pudra, 60 gr. faina de migdale, 15 gr. zahar tos


Publicitate
Te-ar putea interesa si
Gateste deserturi spectaculose si foarte usor cu tehnica Mirror Glaze
Gateste deserturi spectaculose si foarte usor cu tehnica Mirror Glaze
836
Premiera amanata dupa abuzul unui caine ciobanesc german
Premiera amanata dupa abuzul unui caine ciobanesc german
415
Cat de mult iti cunosti organismul? Iata cateva lucruri fascinante
Cat de mult iti cunosti organismul? Iata cateva lucruri fascinante
1768
Ce inseamna de fapt cand copilul tau spune NU
Ce inseamna de fapt cand copilul tau spune NU
481
Cele mai mari salarii din sport. Ce sportiv castiga aproximativ 236.000 dolari pe zi
Cele mai mari salarii din sport. Ce sportiv castiga aproximativ 236.000 dolari pe zi
760
Cofeina poate fi cheia longevitatii. Nu evitati o ceasca de cafea.
Cofeina poate fi cheia longevitatii. Nu evitati o ceasca de cafea.
1242
Pisicile si secretele lor. Ce amanunte fascinante ascund aceste animale
Pisicile si secretele lor. Ce amanunte fascinante ascund aceste animale
715
Care sunt cele mai sanatoase uleiuri pentru gatit
Care sunt cele mai sanatoase uleiuri pentru gatit
1350
GELATINA: 10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre gelatina
GELATINA: 10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre gelatina
935
Cum poti sa stii daca ai lipsa de Vitamina D in organism
Cum poti sa stii daca ai lipsa de Vitamina D in organism
208
Publicitate
AskAbout.ro  |   Sanatate   |   Gastronomie   |   Diverse   |   Animale   |   Video   |   Politica de Confidentialitate   |