Inspiratie, Informatie, Arta, Creativitate, Sanatate
Acasa
Sanatate
Gastronomie
Diverse
Animale
Video
» Acasa   » Gastronomie » Minunatele Macarons: Sfaturi si secrete cum sa faci macarons acasa  
Publicitate
Minunatele Macarons: Sfaturi si secrete cum sa faci macarons acasa
Macarons-urile sunt prajiturele franceze de tip sandwich, delicate si pretentioase, gatite in intregime din migdale macinate, albus de ou si zahar. Posibilitatile de umplere sunt infinite dar partea cea mai grea este realizarea unor macarons perfecte cu picioruse subtile.


© pixabay

Gatirea macarons-urilor este unul dintre cele mai provocatoare lucruri pentru un pasionat de cofetarie.
In primul rand, nu sunt imposibil de facut, si nu fiecare pas trebuie urmat cu exactitate pentru o reusita perfecta. In al doilea rand, succesul consta aproape in intregime in procesul de amestec al abusului de ou batut, cu zaharul praf si migdalele, dar bineinteles si de acuratetea temperaturii cuptorului.

Exista multe retete pentru macarons, cu diverse metode si temperaturi de coacere. In final, singura modalitate de a prepara macarons acasa, este prin practica deoarece fiecare cuptor e diferit, iar umezeala din casa joaca un rol important.

Nota: ar fi indicat de folosit, un cantar de bucatarie pentru masurarea corecta a ingredientelor si un covor de silicon pentru coacere, fiind usor de curatat si desprinderea macarons-urilor fiind foarte usoara dupa coacere.


© pixabay

Mai jos gasitit cateva sfaturi si secrete pentru pregatirea macarons-urilor acasa:

1. Faina de migdale, trebuie sa fie fin macinata. Aceasta se gaseste in comert gata macinata, dar se pot folosi si migdale intregi care pot fi macinate cu o rasnita. 

2. Foloseste colorant de tip gel in locul celui lichid. Lichidul poate dauna consistentei aluatului si poate duce la esec.

3. Cand amestecati albusul de ou cu faina de migdale folositi o spatula flexibila. Miscarile trebuie sa fie incete, cu finete, realizate in cerc, fara lovituri. Amestecati nu mai mult de 30-40 de ori. Multe retete spun ca consistenta trebuie sa fie ca a unei lave, cand ridicati spatula, aluatul trebuie sa se curga, dar nu prea mult sau prea departe.

4. Dupa ce au fost plasate pe tava de copt, in forma de cerc cu diametrul de aprox. 3-4 cm, lasa-ti aluatul sa se odihneasca 20-30 minute pentru aerisire si sa se formeze o coaja ferma deasupra. Cand atingeti aluatul acesta nu trebuie sa se lipeasca de deget. Atunci sunt pregatite pentru coacere.

5. Recomandat ca albusul de ou sa fie lasat 24 ore inainte de a fi batut spuma.

6. Cerneti intotdeauna zaharul pudra si faina de migdale, chiar daca acestea par foarte fine. Acest lucru vor impedica crapaturile.

7. Bateti bine albusurile ou inainte sa adaugati zaharul. Bateti albusul de ou si dupa ce se formeaza o baie de bule cu consistenta, adaugati zaharul tos in 3 pasi. Acest lucru ajuta la dizolvarea zaharului.

8. Bateti albusurile pana cand acestea formeaza varfuri rigide, stralucitoare si lucioase. Adaugati gelul colorant si amestecati cu un tel.

9 . Preincalziti cuptorul la 150 grade, si coaceti pentru 10 minute, apoi rotiti tava si mai coaceti inca 4-6 minute. Daca cuptorul este prea incins macarons-urile vor crapa.

10. Macarons-urile sunt sensibile la caldura, deci este important sa reglati timpul coacere coreland cu temperatura. Cel mai bine este sa le coaceti o perioada mai lunga de timp, astfel incat sa creasca incet dar constant. Multe cuptoare au o circulatie a aerului slaba, ceea ce duce la o temperatura mai ridicata. In acest caz puteti intredeschide putin usa cuptorului.

Reteta Macaroons
4 albusuri, 225 gr. zahar pudra, 125 gr. faina de migdale, 30 gr. zahar tos
sau
2 albusuri, 110 gr. zahar pudra, 60 gr. faina de migdale, 15 gr. zahar tos


Publicitate
Te-ar putea interesa si
Gateste deserturi spectaculose si foarte usor cu tehnica Mirror Glaze
Gateste deserturi spectaculose si foarte usor cu tehnica Mirror Glaze
600
Gateste deserturi spectaculose si foarte usor cu tehnica Mirror Glaze
Gateste deserturi spectaculose si foarte usor cu tehnica Mirror Glaze
600
Ciobanescul German. Cum sa cresti corect si fericit un caine ciobanesc german
Ciobanescul German. Cum sa cresti corect si fericit un caine ciobanesc german
516
Aspirina: Beneficii si Riscuri Pentru Sanatate
Aspirina: Beneficii si Riscuri Pentru Sanatate
111
Usturoiul din China. De ce ar fi bine sa evitati consumul de usturoi chinezesc
Usturoiul din China. De ce ar fi bine sa evitati consumul de usturoi chinezesc
2895
Cofeina poate fi cheia longevitatii. Nu evitati o ceasca de cafea.
Cofeina poate fi cheia longevitatii. Nu evitati o ceasca de cafea.
1166
Premiera amanata dupa abuzul unui caine ciobanesc german
Premiera amanata dupa abuzul unui caine ciobanesc german
349
Cum sa economisesti bani cand iti planuiesti urmatoarea vacanta
Cum sa economisesti bani cand iti planuiesti urmatoarea vacanta
365
Care sunt cele mai sanatoase uleiuri pentru gatit
Care sunt cele mai sanatoase uleiuri pentru gatit
1264
Care sunt cele mai destepte animale? Afla amanunte interesante despre animale
Care sunt cele mai destepte animale? Afla amanunte interesante despre animale
462
Publicitate
AskAbout.ro  |   Sanatate   |   Gastronomie   |   Diverse   |   Animale   |   Video   |   Politica de Confidentialitate   |